AMSTERDAM - Terwijl Square Enix op de E3 de nieuwste titel in de serie promoot, heeft het bedrijf ondertussen ook de originele versie van Final Fantasy VII beschikbaar gesteld via het PlayStation Network.

Veel fans van de serie wachten al lang op een remake van Final Fantasy VII, dat ooit uitkwam voor de PlayStation  en de pc. 

Nu is in ieder geval de oorspronkelijke game ook te spelen op de PSP en de PlayStation 3. Het kost ongeveer 10 dollar om als Cloud de strijd aan te gaan met aartsrivaal Sephiroth.

Final Fantasy XIV

Verder heeft Square Enix op de E3 in een persconferentie alvast iets meer verteld over Final Fantasy XIV. De MMORPG wordt volgens de studio heel anders dan Final Fantasy XI. Sowieso speelt de game zich in een geheel nieuwe wereld af, namelijk Eorzea en de game krijgt drie verschillende rassen. Die rassen lijken wel enigszins op de speelbare personages uit Final Fantasy XI, zodat de game aansluit bij de spelers van die game.

Final Fantasy XIV gaat geen gebruik maken van het PlayOnline-systeem, maar je vriendenlijst kan wel overgezet worden naar de game. Het volgende deel is nu al bijna vijf jaar in ontwikkeling, maar de ontwikkeling van nieuwe content voor Final Fantasy XI zal niet zomaar worden stop gezet, verzekert Square Enix.

Final Fantasy XIV zal volgend jaar voor de pc en de Playstation 3 uitkomen.