Baas van Microsoft Game Studios, Phil Spencer, gaf gisteren tijdens de E3 meer uitleg over de voortgang van Microsofts motion control-technologie Project Natal.

Project Natal werd gedemonstreerd tijdens Mircosofts persconferentie op maandag, maar na zo’n grote aankondiging zijn er ook veel vragen over de nieuwe hardware.

In een interview geeft Spencer daarom iets meer inzicht in de voortgang van het project. Lionheads Dimitri, Milo's voorloper, was al in ontwikkeling en Microsoft zelf liep al erg lang rond met het idee om een technologie voor controllerloos gamen te ontwikkelen. 

Dit wordt nu verwezenlijkt met Project Natal en Milo. De volgende generatie hardware wordt daarom geen nieuwe console, maar technologie als deze.

Levensduur

Dit zou bewijzen dat de levensduur van een Xbox 360 een stuk langer is dan verwacht. Hoewel Spencer geen releasedatum wil noemen, geeft hij wel aan dat er al eerste devkits zijn verstuurd naar ontwikkelaars.

Epic en Bungie, bekend van de Gears of War en de Halo-franchises, zijn bijvoorbeeld al enige tijd betrokken bij het project, aldus Spencer. Als de hardware eindelijk verschijnt, kunnen we volgens hem zeer "diverse ervaringen" verwachten.