AMSTERDAM - Hoewel Microsoft in hun persconferentie suggereerde dat Metal Gear Solid: Rising exclusief voor de Xbox 360 uitkomt, heeft Konami bekend gemaakt dat de game multiplatform wordt.

Dat bevestigde uitgever Konami tijdens de persconferentie op de E3. Uit de trailer die daar werd vertoond, blijkt dat de game met Raiden in de hoofdrol ook zal worden uitgebracht voor de PlayStation 3 en de pc.

Metal Gear Solid: Rising wordt ontwikkeld door Kojima Productions en zal daar niet door Hideo Kojima zelf worden geproduceerd, maar door de jongere nieuwe developers bij de studio. Het bedrijf zal zich voor deze game eerst richten op de ontwikkeling van de technologie. Het wordt volgens Kojima wel weer "een spionage-actiegame natuurlijk."

Metal Gear Solid: Peace Walker
De game die Kojima Productions ontwikkelt voor de PSP wordt volgens Kojima een echt vervolg in de Metal Gear-serie, omdat zowel hij als het Metal Gear Solid 4-team volledig bij het project betrokken zijn.

Metal Gear Solid: Peace Walker speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen uit Metal Gear Solid 3 in de jaren 70 van de vorige eeuw. De held in de game wordt Naked Snake, ook wel bekend als Big Boss. Metal Gear Solid: Peace Walker komt volgend jaar uit voor de PSP.

Metal Gear Solid Arcade
Konami maakte ook nog bekend dat er een arcadeversie wordt gemaakt van de Metal Gear Solid-serie. Deze 'tactical online action' arcademachines worden door Konami aan elkaar gekoppeld, zodat spelers tegen elkaar kunnen gamen. De Metal Gear Solid-arcade is bovendien te spelen in 3D als de speler de daarvoor bestemde bril opzet.

De arcadekasten zullen nog dit jaar in Japan uitkomen en worden volgens Konami niet lang daarna ook in de rest van de wereld geïnstalleerd.