AMSTERDAM - In een interview met Nintendo UK’s David Yarnton, laat het bedrijf weten zich niet druk te maken om de nieuwe motion-technologieën die Sony en Microsoft op de E3 hebben aangekondigd.

Yarnton reflecteert in het gesprek op Nintendo’s persconferentie tijdens de E3. De manager kijkt met tevredenheid terug en denkt dat de conferentie erg goed is ontvangen.

Nintendo heeft volgens hem met Super Mario Galaxy 2 en de nieuwe Metroid-game laten zien dat ze nog steeds goede games maken, maar tegelijkertijd innovatief blijven door bijvoorbeeld de Wii Vitality Sensor te ontwikkelen.

Gevraagd naar de motion control-technologieën die Nintendo’s concurrenten op de E3 hebben gedemonstreerd, geeft Yarnton aan dat Nintendo zich geen zorgen maakt.

Twee stappen voor

Hij wil nog geen commentaar geven op Microsofts Project Natal en Sony’s motion controller, maar hij wil wel kwijt dat Nintendo zo vernieuwend is dat zij altijd twee stappen voorlopen.

Hij vreest dan ook niet dat het bedrijf exclusieve content zal verliezen aan de competitie. Bovendien houdt Nintendo zich volgens Yarnton bezig met meer entertainmentgebieden dan enkel games.