AMSTERDAM - Shigeru Miyamoto heeft op de E3 bekend gemaakt dat er een nieuwe Legend of Zelda-titel wordt ontwikkeld voor Nintendo’s Wii.

In een besloten presentatie zei Miyamoto dat hij deze E3 graag een Zelda-game wilde aankondigen voor de Wii, maar dat hij zich liever alvast op de eigenlijke ontwikkeling van de game wilde richten.

Toch wilde de Japanner niet met lege handen naar de E3 komen en dus heeft hij een eerste illustratie van de volgende Zelda meegenomen.

De schildering van Link die hij vervolgens toonde, zou volgens hem al veel inzicht geven in de verhaallijn en aantonen dat de ontwikkeling van de game goed vordert.

Miyamoto vertelde vervolgens dat de game waarschijnlijk te spelen zal zijn met Wii MotionPlus, waarbij de speler kan denken aan het zwaardvechten en boogschieten uit Wii Sports Resort.

Een titel is nog niet bekend, maar de Legenda of Zelda-game komt volgend jaar uit.

New Super Mario Bros

Miyamoto demonstreerde tijdens de presentatie ook New Super Mario Bros dat gisteren in Nintendo’s persconferentie werd bevestigd voor de Wii.

Hij liet onder meer een nieuw ijslevel zien met vallende sneeuw, grote dennenbomen en glad ijs. Mario krijgt bovendien een pinguïnpak waarmee hij op zijn buik over het ijs kan glijden en sneeuwballen op zijn vijanden af kan schieten om hen in blokken ijs te bevriezen.

Die blokken kan hij vervolgens weer gebruiken om hogerop te klimmen. New Super Mario Bros. wordt nog voor het einde van dit jaar uitgebracht.

Super Mario Galaxy 2

Tot slot meldde Miyamoto nog dat hoewel Super Mario Galaxy 2 niet meer inhoud krijgt dan Super Mario Galaxy, die inhoud wel voor meer dan 90% volledig nieuw is.

“Misschien zelfs voor 95% of 99%”, aldus Miyamoto. Super Mario Galaxy 2 wordt volgens hem in 2010 gereleased voor de Wii.