Tijdens de persconferentie van Ubisoft tijdens de E3 2009 heeft de uitgever UPlay aangekondigd. Het gaat om een service waarmee spelers eigen content kunnen maken en delen met andere spelers.

Yves Guillemont, de baas van Ubisoft, liet weten dat UPlay een online service zal zijn waarmee je onder andere game-informatie kunt downloaden, maar ook zelf game-gerelateerde content kunt creëren om deze vervolgens online te delen met vrienden.

De eerste games die gaan werken met UPlay zijn James Cameron's Avatar, Assassin’s Creed 2 en Splinter Cell: Conviction. De service staat gepland voor later dit jaar.

Kuifje

Tijdens dezelfde persconferentie liet Ubisoft weten dat ze een samenwerking aan zijn gegaan met zowel Steven Spielberg als Peter Jackson, om een game te maken gebaseerd op de aankomende film met Kuifje, die The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn gaat heten.

De film wordt geproduceerd door Steven Spielberg en hij wordt bijgestaan door Peter Jackson en Kathleen Kennedy. De film staat voor oktober 2011 gepland en de game zal waarschijnlijk dan ook niet eerder verschijnen.

De film zal volledig 3D-geanimeerd zijn en veelvuldig gebruik maken van motion capture. Ubisoft geeft aan dat ze nauw zullen samenwerken met de filmcrew, om er voor te zorgen dat de game dezelfde kwaliteit zal kennen als de film.