AMSTERDAM - Mike Griffith, CEO van Activision Blizzard, heeft laten weten dat er nog veel Call of Duty-titels zullen verschijnen. In 2010 verschijnen ook nieuwe games over James Bond, Tony Hawk, Spider-Man en Transformers.

Over het succes van Call of Duty zei Griffith tijdens een conference call op de E3 dat 'ieder jaar weer beter is dan het vorige'.

De franchise genereert niet alleen telkens een hoger inkomen voor Activision, maar krijgt dankzij games als Modern Warfare en World at War ook steeds meer nieuwe spelers.

Zo heeft slechts 20% van de World at War-kopers ooit de oorspronkelijke Call of Duty gekocht.

De Call of Duty-games zijn meer dan 35 miljoen keer verkocht. World at War verkocht 11 miljoen exemplaren in het eerste half jaar en Modern Warfare is tijdenlang voor de volle prijs over de toonbank gegaan.

Modern Warfare 2 zal volgens Griffith op 10 november records gaan verbreken.

Nieuwe games en genres

Hij denkt dat er door het succes van de serie veel potentie is om nieuwe settings en 'gerelateerde genres' uit te proberen.

Er zullen in de toekomst daarom nog veel meer innovatieve Call of Duty-titels verschijnen en de franchise zal andere genres opzoeken, aldus Griffith. Bovendien wil de uitgever zich met Call of Duty nog meer gaan richten op online gameplay en downloadbare content.

Andere benadering

De CEO gaf verder aan dat er in 2010 nieuwe games zullen verschijnen over James Bond, Tony Hawk, Spider-Man, Transformers en Shrek.

Bestaande franchises krijgen volgend jaar games een andere 'benadering' en er wordt een volledig nieuwe, maar nog onbekende actiegame ontwikkeld.