AMSTERDAM - De persconferentie van Nintendo laat nog even op zich laat wachten, maar de Japanse nieuwsservice Nikkei laat alvast weten dat Wii Fit Plus en een nieuwe Mario-game nog dit jaar uit zullen komen in Japan.

De komst van een nieuwe versie van Wii Fit is niet bepaald verrassend, aangezien de fitnesstitel bijzonder populair is en er al eerder geruchten verschenen over een nieuwe versie.

Volgens Nikkei zal Wii Fit Plus dit najaar uitkomen in Japan, maar een releaseperiode voor buiten Japan is nog niet gemeld.

Volgens Nikkei zal Wii Fit Plus het mogelijk maken de competitie aan te gaan met andere spelers via internet.

Daarbij zal de game lichtere oefeningen bevatten voor oudere mensen en zal deze beter reageren op de input die de speler geeft.

Mario

De nieuwsservice laat tevens weten dat er aan het einde van dit jaar een nieuwe Mario-titel zal verschijnen in Japan. Nikkei laat echter verder helemaal niks weten over de titel en het is dan ook niet duidelijk wat voor game het zal worden.

Wel weten ze te melden dat de titel bedoeld is om de ingezakte verkopen van de Wii in Japan op te krikken, wat er in ieder geval op lijkt de duiden dat het gaat om een Wii-titel.