AMSTERDAM - Sony’s persconferentie op de E3 laat nog even op zich wachten, maar de fabrikant heeft per ongeluk toch een filmpje online gezet waaruit blijkt dat het inderdaad de PSP Go, een nieuwe versie van de PSP, zal introduceren.

Uit dit filmpje blijkt dat de meeste eerdere geruchten er niet ver naast zaten.

De nieuwe versie van de portable console krijgt inderdaad een uitschuifbaar scherm, waaronder de knoppen zijn ondergebracht.

Er is echter geen spoor te bekennen van een touchscreen. Ook blijkt dat er geen tweede analoge stick aan het portable gamesysteem wordt toegevoegd.

Wel is er één zo’n analoge pook rechts naast de vierpuntsdruktoets te vinden.

Duidelijk is dat de PSP Go een 3,8 inch scherm krijgt en dat het apparaat in zijn geheel 43 procent lichter is dan de PSP 3000. Dit is onder meer te danken aan het weglaten van de UMD-drive.

Bluetooth

In plaats van de minidisc-achtige schijfjes, werkt de PSP Go met downloadable games, die zijn op te slaan op het ingebouwde flashgeheugen. Dat geheugen zal standaard 16GB bedragen en is uitbreidbaar via Memory Stick Micro-geheugenkaartjes.

Verder krijgt de PSP Go beschikking over ingebouwde Bluetooth, zodat het apparaat kan communiceren met mobieltjes en Bluetooth headsets. De nieuwe PSP zou dit najaar in de winkels komen te liggen.

Filmpje

De komst van de PSP Go lekte uit via een Qore-video. Dit uitgelekte promofilmpje van Sony is door Engadget op het internet gezet: je kunt het hier zelf bekijken.

Sony heeft nog niet met woorden gereageerd op het uitlekken van de PSP Go, maar wel met beeld: het bedrijf heeft officiële persfoto’s beschikbaar gesteld.