AMSTERDAM - Guerrilla’s nieuwste patch voor Killzone 2 zal onder andere de besturing van de game verbeteren door een Precision Controls-optie toe te voegen.

Deze optie maakt de analoge sticks op de controller gevoeliger, waardoor ze dus beter reageren. De aangepaste controls zijn niet verplicht.

Volgens Eric Boltjes, lead-designer van de multiplayer, is het de keuze van de speler zelf of hij wel of niet gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Behalve de toevoeging van Precision Controls, zal de patch de game beter balanceren, vooral in de multiplayer.

Overstappen

De patch maakt het tijdens een multiplayer-sessie bijvoorbeeld mogelijk voor spelers om van de grootste groep over te stappen naar een kleinere groep.

De tijdelijke onsterfelijkheid van een speler bij een beginpunt is opgeheven, met uitzondering van de beginpunten in het eigen basiskamp. Bovendien zijn enkele badges aangepast, zoals de Assault Badge en de Tacticians Badge: de een wordt minder sterk, de ander juist nuttiger.

Spelen met vrienden

De badges in de Skirmish Mode worden met de patch allemaal vrijgegeven. Boltjens geeft aan dat hierdoor ook spelers met een lagere bandbreedte beschikking krijgen over alle wapens en vaardigheden.

Tot slot heeft Guerrilla het makkelijker gemaakt om samen met vrienden te spelen. Een speler kan nu automatisch toegevoegd worden aan de factie en squad van een vriend en dit blijft voor meerdere sessies gelden.

De patch voor Killzone 2 zou eigenlijk enkele dagen geleden al uitkomen, maar heeft vanwege technische problemen vertraging opgelopen. De patch komt volgens Guerrilla deze week niet meer uit, maar wellicht dat de patch volgende week te downloaden is.