In de aanloop naar de E3 heeft Square Enix alvast enkele nieuwe titels aangekondigd, waaronder Front Mission Evolved, NIER en Supreme Commander 2.

De uitgever heeft een lijst vrijgegeven waarop alle games staan die volgende week op de beurs worden getoond. De lijst bevat veel titels die al langer bekend zijn, zoals Final Fantasy XIII en Order of War, maar laat ook een paar nieuwe games zien, al dan niet gebaseerd op bestaande series.

Zo wordt Front Mission Evolved een third-person shooter uit de sciencefictionfranchise Front Mission. Deze game heeft zowel een singleplayer als een online multiplayer. In de game krijgen spelers de volledige controle over een mensachtige oorlogsmachine, de wanzer. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de game zal in ieder geval uitkomen voor de PlayStation 3, de Xbox 360 en de pc.

Supreme Commander 2

Twee games die volgens Square Enix volgend jaar worden uitgebracht zijn NIER en Supreme Commander 2. NIER wordt een actieavontuur dat voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 verschijnt.

De game speelt zich af in een duistere, vervallen wereld waar het Black Scrawl-virus rondwaart. Spelers kruipen in de huid van NIER die op zoek gaat naar een medicijn dat zijn geïnfecteerde dochter beter moet maken.

Supreme Commander 2 is het officiële tweede deel in de Supreme Commander-serie en wordt weer ontwikkeld door Gas Powered Games. In de strategiegame kunnen spelers een oorlog uitvechten als een van drie unieke aanvoerders die elk een eigen verhaal heeft. De RTS komt uit voor de Xbox 360 en de pc.

Meer informatie over deze games volgt waarschijnlijk tijdens de E3 volgende week.