AMSTERDAM - Volgens een rapport van Jon Peddie Research is de markt van pc-gaming uitermate constant gebleken. Dat terwijl consumenten-uitgaven volgens hun in de gehele game-industrie flink zijn teruggelopen.

Het onderzoeksbureau voorspelt dat de verkopen binnen de totale pc-hardware markt door de recessie met 1,4 miljard dollar zullen dalen.

Ondanks deze negatieve trend zullen de gaming-systemen hier in de toekomst minder last van hebben. Dit komt volgens Jon Peddie doordat consumenten veel waarde hechten aan een dergelijk gaming-systeem.

Herspelen

“Pc-gaming is een zeer economische vorm van entertainment. Een game van vijftig dollar kan namelijk voor honderden uren speelplezier zorgen, en het is niet ongebruikelijk dat spelers een game nog eens herspelen."

"Verder kan een pc die is gekocht voor gaming ook voor andere doeleinden gebruikt worden, omdat het ook mogelijk is om er bijvoorbeeld films op te kijken of er zakelijke werkzaamheden op uit te voeren als wel te surfen. Iets dat consoles ze niet kan bieden”, aldus Jon Peddie Research.

De verkoop van pc’s zal volgens het onderzoeksbureau dit jaar de 19 miljard dollar bereiken en hiermee meer dan twee miljard dollar opbrengen dat de verkopen van consoles.