AMSTERDAM - Terminal Reality, ontwikkelaar van Ghostbusters: The Video Game, heeft laten weten zeer gefrustreerd te zijn door het geschuif van hun game langs de vele uitgevers.

Het afgelopen jaar heeft de game namelijk onderdak gevonden bij drie verschillende partijen.

Hoewel executive producer Brendan Goss enkele weken geleden in een interview met GameZ TV nog liet weten blij te zijn met de verschuiving van de game naar Atari, zegt hij nu dat een gedeeltelijke overgang naar Sony niet thuishoort in de werkwijze van de ontwikkelaar.

Niet ideaal

“Het is zeker niet de ideale situatie voor een ontwikkelaar als Terminal Reality, omdat we het erg fijn vinden om een goede samenwerking op te bouwen als we met uitgevers werken. Dus dat proces kunnen we nu steeds weer opnieuw opstarten”, aldus Goss.

Waar Amerikaanse gamers direct vanaf de release in juni kunnen kiezen uit verschillende platformen, zal het in Europa enkel mogelijk zijn om de game te spelen op de PlayStation 3 of PlayStation 2.

Dit omdat Sony eerder deze week een exclusieve deal heeft gesloten met uitgever Atari. Later dit jaar zal de game via Atari gewoon voor de overige platformen verschijnen, maar niet voordat Sony een speciale PSP-versie van de game op de markt heeft gebracht.

Achtbaanrit

“Als je me drie jaar geleden had verteld dat we nu in deze achtbaanrit zouden zitten had ik je voor gek verklaard, maar hier zitten we dan”, vertelt Goss.

Volgens de executive producer heeft de game reeds de gouden status bereikt en hij hoopt dat de deal met Sony geen effect zal hebben op de reactie van de gamers als de andere versies uitkomen.

“We zijn erg tevreden met het uiteindelijke product en we zijn blij dat het klaar is voor de fans op alle platformen zodra er wordt besloten het uit te geven”, aldus Goss.