AMSTERDAM - Mike Griffith, CEO van Activision, heeft laten weten dat er een nieuwe Tony Hawk-game in ontwikkeling is en dat deze een geheel nieuwe draai aan de franchise zal moeten geven.

De game zal later dit jaar waarschijnlijk als Tony Hawk Adrenaline in de winkels verschijnen.

“We zijn van plan om onze opnieuw uitgevonden Tony Hawk later dit jaar uit te brengen, door met een game te komen die een compleet nieuwe dimensie zal gaan geven aan de serie”, zegt Mike Griffith.

Skateboardcontroller

Of hij hiermee de veelbesproken mogelijkheid van een skateboardcontroller bedoelt maakt de topman van Activision nog niet duidelijk.

“Ons doel was vanaf het begin al om de franchise opnieuw uit te vinden en deze terug te brengen naar zijn roots, waarmee we een breed en groot publiek kunnen aanspreken", aldus de baas van Activision.

"We hebben echt een goed gevoel over alles wat deze game kan doen. We zullen de details hiervan onthullen tijdens de aankomende E3."

Frisse ideeën

Eerder dit jaar werd al bekend dat ontwikkelaar Neversoft niet langer verantwoordelijk zal zijn voor toekomstige Tony Hawk-games.

“Het is zo onderhand wel eens tijd dat iemand anders er met frisse ideeën mee aan de slag gaat”, liet Joel Jewett van Neversoft destijds weten.

Het lijkt er op dat ontwikkelaar Robomodo het stokje van Neversoft heeft overgenomen, maar hierover is nog geen officiële verklaring van uitgever Activision gegeven.