In het rapport waarin Nintendo haar financiële jaarcijfers presenteert, laat het bedrijf tussen neus en lippen door wat meer informatie los over de nieuwe Zelda-game voor de DS. Zo zal deze game, in vergelijking met de voorgaande avonturen van Link, toegankelijker moeten worden voor een breder publiek.

“Het zal een bredere leeftijdsgroep moeten aanspreken en de game zal in de tweede helft van dit jaar verschijnen”, schrijft Nintendo over The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Daarnaast wist de Japanse uitgever en ontwikkelaar ook de geruchten van deze week te bevestigen over de remakes van Pokemon Gold en Silver voor de DS. Deze games zullen verschijnen onder de titels Pokemon Heart Gold en Pokemon Soul Silver. Wanneer we de games in Europa kunnen verwachten, is nog onduidelijk.

Boekje open

Eerder deze week gaven THQ en Electronic Arts al inzage in de financiële cijfers van het afgelopen jaar en vandaag doet ook Nintendo dus een boekje open. Hierbij vallen vooral de wereldwijde verkoopcijfers op van de games voor zowel de Wii als de DS. Wii Sports (45,7 miljoen) en Wii Play (22,9 miljoen) zijn uiteraard de best verkochte games omdat deze in veel delen van de wereld gebundeld met de console worden verkocht.

Nintendogs

Maar ook Wii Fit en Mario Kart Wii blijken het goed te hebben gedaan, met respectievelijk 18,2 miljoen en 15,4 miljoen verkochte units. Op de DS is Nintendogs veruit de meest succesvolle game met 22,2 miljoen, gevolgd door New Super Mario Bros. en Personal Trainer: Cooking die beiden 18,4 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

Hoewel de financiële cijfers Nintendo lijken toe te lachen, geeft het rapport ook aan dat er een omslagpunt is bereikt. Want met uitzondering van de onlangs verschenen DSi, is er bij alle hardware- en software-verkoop een sterke daling te zien in Japan. Dit terwijl de verkoopcijfers in de rest van de wereld nog steeds omhoog gaan.

Nintendo geeft aan dat ze zich opmaken voor flinke tegenvallers in hun thuisland. Of ze ook verwachten dat deze trend zich in de rest van de wereld gaat doorzetten wordt niet duidelijk uit het jaarlijkse rapport.