AMSTERDAM - Activision heeft vandaag bekend gemaakt dat we tijdens de aankomende herfst drie nieuwe muziekgames van de uitgever kunnen verwachten. Zo zullen Band Hero, DJ Hero en Guitar Hero 5 in deze periode verschijnen.

Activision laat weten dat DJ Hero vooral bedoeld is om nieuwe consumenten naar de Guitar Hero-franchise te krijgen en dit wordt gedaan door genres als hip-hop, R&B, Motown, electronica en dance in deze game te verwerken. Daarnaast zal ook de nieuwe turntable-controller, waarvan vandaag de eerste foto’s werden vrijgegeven, voor een nieuwe spel-ervaring moeten zorgen.

Guitar Hero 5 zal volgens de uitgever verder bouwen op de bekende gameplay zoals we die kennen van Guitar Hero World Tour. “Guitar Hero 5 beschikt zowel over de beste rock & roll artiesten van vandaag als wel klassieke rock bands, en geeft spelers de mogelijkheid om in en uit songs te droppen, bandleden te vervangen en de moeilijheidsgraad te veranderen tijdens het spelen”, aldus Activision.

Tot slot wordt Band Hero voor een bredere doelgroep gemaakt en deze game zal dan ook een lagere leeftijdsclassificatie meekrijgen. “Band Hero zal een muziekcollectie afleveren met daarin Top 40 hits die ontworpen zijn om de spel-ervaring voor een breed familiepubliek aantrekkelijk te maken”, zegt Activision. “Zo kunnen ze straks samen spelen op de gitaar, drums, basgitaar en de microfoon.”