AMSTERDAM - Square Enix heeft laten weten dat ze Final Fantasy XIII binnen een jaar na de Japanse release naar Europa willen brengen. Hiermee zegt de uitgever de traditionele wachttijd van een jaar voor Europeanen te willen doorbreken.

“Uiteraard willen we het hier zo snel mogelijk op de markt brengen”, zegt producer Yoshinori Kitase in een interview met Videogamer.

“Traditioneel gezien duurt het bij de genummerde Final Fantasy-games ongeveer een half jaar om de game in Noord-Amerika te krijgen, en nog eens een half jaar extra voordat deze in Europa verschijnt. Maar dit willen we echt gaan verminderen deze keer.”

Lokaliseren

Volgens Kitase is Square Enix dan ook al bezig met het lokaliseren van de game, iets waar ze normaal gesproken pas aan beginnen als de game in de Japanse winkelschappen ligt.

“We zijn al begonnen met het opnemen van de Engelse stemmen, en ook aan het lokaliseren van de tekst wordt nu al gewerkt.

Omdat we bepaalde zaken tegelijkertijd doen hopen we de game binnen een jaar na de Japanse release naar Europa te kunnen brengen”, aldus de producer.

Geen Blu-ray demo

Final Fantasy XIII staat gepland voor een Japanse release aan het eind van 2009. Hoewel Japanners nu al aan de slag kunnen met een Blu-ray demo van de game heeft Square Enix laten weten dat deze niet in Europa zal verschijnen.

“Voor een demo zoals we die in Japan hebben vrijgegeven, zijn momenteel geen plannen voor het buitenland. Dit omdat we het project gelijktijdig met de Xbox-versie ontwikkelen en we kunnen het nou eenmaal niet alleen voor de PS3 laten verschijnen”, aldus Kitase.