AMSTERDAM - Ontwikkelaar Tripwire Interactive heeft bevestigd dat er een nieuwe Red Orchestra-game in ontwikkeling is. In deze Red Orchestra: Heroes of Stalingrad zal het onder meer mogelijk zijn om als Nazi te spelen.

De aankondiging van de game wordt in de nieuwe editie van PC Gamer gedaan, maar dit blijkt voor ontwikkelaar Tripwire qua timing als een grote verrassing te komen. "Eigenlijk zijn we wel meer dan een beetje verrast wat de verschijningsdatum van het artikel betreft", zegt president Ramm Jaeger. "Om het maar even duidelijk te maken, wij dachten dat dit pas na de release van Killing Floor gepubliceerd zou worden."

De nieuwe game zal over een singleplayer campaign beschikken die zich geheel afspeelt rond de slag om Stalingrad welke plaatsvond tussen 1942 en 1943. Hierbij kunnen spelers een volledige squad aansturen en deelnemen aan een co-op modus voor tien spelers. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om in de huid van zowel de Russen als de Nazi’s te kruipen.

Wanneer Red Orchestra: Heroes of Stalingrad gaat verschijnen is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk of er naast de pc-versie een console-variant gaat komen.