AMSTERDAM - Hoewel de game momenteel zonder uitgever zit, blijft ontwikkelaar Atomic Games positief gestemd over Six Days in Fallujah. “Dit zal de verwachtingen over wat een videogame kan zijn veranderen”, zegt Peter Tamte van Atomic Games.

“Iedere vorm van media is gegroeid door het maken van content over hedendaagse gebeurtenissen, content die krachtig is omdat het relevant is”, zegt de president van Atomic Games.

“Films, muziek en tv hebben geholpen om mensen bewust te maken van de complexe problemen van deze tijd.”

Relevante content

“Zijn we nou echt alleen high-tech speelgoedmakers of zijn we mediabedrijven die in staat zijn om content te maken die net zo relevant is als films, muziek en televisie”, zegt Tamte.

Volgens de president van de studio is een dergelijke game een prima mogelijkheid om mensen dicht bij de soldaten te brengen die hebben gevochten in Fallujah.

Oorlogen

“Six Days in Fallujah gaat niet over de reden waarom de VS of zijn bondgenoten Irak zijn binnengevallen. Het is een mogelijkheid voor de wereld om de verhalen te ervaren van de mensen die hebben gevochten in een van de grootste stadgevechten ter wereld van de laatste vijftig jaar", aldus Tamte.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat Konami niet langer de uitgever wilde zijn van Six Days in Fallujah. Dit omdat ze waren geschrokken van de heftige reacties die ze kregen van oorlogsveteranen en ouders van overleden soldaten.