AMSTERDAM - Vorige week werd al duidelijk dat Red Steel 2 enkel te spelen zal zijn met gebruik van de Wii MotionPlus. Maandag is Ubisoft naar buiten gekomen met meer details over deze game.

Ubisoft heeft onder meer duidelijk gemaakt dat de game geen multiplayer zal bevatten.

Het uitblijven van een multiplayer komt volgens de uitgever en ontwikkelaar doordat het team zich volledig heeft willen richten op het maken van een degelijke singleplayer.

Toch zegt Ubisoft dat een multiplayer in de vorm van downloadbare content zeker een optie is die ze overwegen.

“We zouden het geweldig vinden om een multiplayer-engine te ontwikkelen, maar niet nu,” laat Ubisoft weten.

Voorzichtig

“Het is alleen een singleplayer, omdat we ons op de basis-elementen hiervan willen richten. En hoe graag wij elkaar ook met zwaarden zouden willen afslachten, het gaat deze keer echt niet gebeuren,” aldus een woordvoerder van Ubisoft.

“Een multiplayer zou zeker cool zijn. De wereld is veranderd en we kunnen dat soort dingen nu doen. Ik denk zeker dat het leuk zal worden, ik zou het in ieder geval meteen kopen!"

"Maar we moeten voorzichtig zijn met het uitbrengen van dingen alleen maar omdat mensen verwachten dat het in de game zit", zo laat de woordvoerder weten.

RPG-element

Verder werd bekend dat de game over een licht RPG-element zal beschikken waarbij het hoofdpersonage steeds een level hoger kan stijgen. Tijdens gevechten zal het zwaard als het primaire wapen dienen en is het pistool slechts een tweede optie voor de aanval.

Red Steel 2 staat gepland voor een release eind dit jaar en verschijnt exclusief voor de Wii.