AMSTERDAM - Michael Pachter, analist van Wedbush Morgan, stelt dat er voorlopig geen volledig nieuwe hardware zal verschijnen, met uitzondering van een geüpgrade Wii.

Gisteren maakte Ubisoft bekend dat het bedrijf zich voorbereidt op de nieuwe generatie game-consoles. Uit Pachters meest recente bevindingen zou blijken dat dit wellicht voorbarig is.

Eerder meldde de analist dat hij geen volgende generatie consoles verwacht, omdat er in de toekomst volgens hem een standaard gameplatform uit zal komen.

Nu stelt Pachter dat als die nieuwe consoles toch worden ontwikkeld, die in ieder geval niet voor 2013 zullen verschijnen.

De introductie van nieuwe technologieën betekent namelijk dat ook de software moet worden aangepast. Volgens Pachter zullen de grote hardwarefabrikanten hier nog enkele jaren mee wachten, omdat zij nog moeten profiteren van hun investeringen in de huidige generatie consoles.

High Definition Wii

Overigens denkt Pachter dat er in 2010 wel een nieuwe versie van de Wii zal verschijnen. De analist vermoedt dat Nintendo volgend jaar een High Definition Wii uit zal brengen, zodat de console niet langer onderdoet voor andere technologieën.