AMSTERDAM - Valve heeft een aanklacht ingediend tegen Activision voor het uitblijven van de volledige betaling van royalty’s. Begin april werd Activision namelijk door de rechtbank verplicht tot de betaling hiervan, maar heeft hier slechts gedeeltelijk aan voldaan.

In april werd er een akkoord gesloten tussen beide partijen waarbij Activision ruim 2,3 miljoen dollar aan Valve moest betalen.

Volgens Valve heeft Activision echter maar 1,9 miljoen dollar overgemaakt en eist het verschil van 424.136 dollar alsnog van de uitgever te ontvangen.

Activision meent dat het door hen betaalde bedrag lager is uitgevallen, omdat ze het hebben verrekend met een teveel aan betaalde royalty’s in het verleden.

Mocht de rechtbank Valve toch in het gelijk stellen, dan dreigt Activision met een nieuwe rechtszaak tegen Valve. Volgens Valve slaat het argument van Activision echter nergens op, omdat de teveel betaalde royalty’s op geen enkel punt tijdens de onderhandelingen ter sprake zijn gekomen.

Sierra Entertainment

Het juridische conflict tussen de partijen begon in 2002 toen Valve een aanklacht indiende tegen Sierra Entertainment, voor onbetaalde royalty’s voor de distributie van een aantal Valve-titels waaronder de Half-Life franchise. Nadat Activision in 2008 Sierra opkocht kregen ze hiermee ook automatisch te maken met de reeds lopende rechtszaak.