De Oekraïense ontwikkelaar GSC Game World heeft bevestigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat. Deze derde titel uit de serie moet ergens in de herfst van dit jaar gaan verschijnen.

Hoewel het tweede deel, Clear Sky, een prequel was op de eerste game, gaat Call of Pripyat verder waar het eerste deel eindigde. Volgens de ontwikkelaar zal wel een geheel nieuwe verhaallijn gevolgd worden, zijn er flink wat nieuwe personages aanwezig en wordt er veel aandacht besteed aan de side quests. Daarnaast belooft GSC Game World ons een verbeterde interface en een nieuw A-Life systeem.

Met S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat is 2009 het derde jaar op rij dat we met een S.T.A.L.K.E.R.-game aan de slag kunnen. Shadow of Chernobyl was in 2007 de eerste titel en werd een jaar later opgevolgd door de prequel Clear Sky. Call of Pripyat staat vooralsnog gepland voor een release in de herfst van dit jaar en zal wederom exclusief voor de pc verschijnen. Het betreft hier voorlopig nog wel een werktitel van de game.