AMSTERDAM - Peter Moore van Electronic Arts zegt dat er steeds duidelijker een verschil zichtbaar is tussen de kwaliteit van FIFA en dat van Pro Evolution Soccer. “We zien enige afstand in de achteruitkijk-spiegel tussen ons en de concurrentie”, aldus de baas van EA Sports.

Volgens Moore heeft zijn team een uitstekende prestatie neergezet met FIFA 09, maar voor de volgende voetbalgame uit de serie stelt hij nog hogere eisen. Kreeg FIFA 09 gemiddeld nog een review-score van 87%, FIFA 10 moet wat Peter Moore betreft de grens van 90% gaan doorbreken.

“Ik wil die 90!”, laat hij in het interview weten. “Het is echt een uitdaging, want zoals ik al eerder zei, is het bij sport-games niet makkelijk om de lat ieder jaar weer hoger te leggen. Ik weet hoe moeilijk dat is. FIFA 09 was echt spectaculair en we hebben dan ook een hoog doel met FIFA 10."

Niet op zijn gemak

“Ik onderschat Konami zeer zeker niet”, zegt hij over de concurrentie met Pro Evolution Soccer. “We hebben nu enige afstand in de achteruitkijk-spiegel tussen ons en de concurrentie, maar we kunnen zeker niet op ons gemak zijn en moeten ook zeker niet stoppen met het maken van innovaties om zo de afstand te behouden. De dag dat wij het rustig aan gaan doen zal de dag zijn waarop we zullen terugvallen.”