AMSTERDAM - SEGA maakt bekend dat ze later dit jaar met Wacky World of Sports exclusief naar de Wii komen. Hierin zullen de meest vreemde sporten ter wereld voorbij komen zoals bijvoorbeeld Furniture Racing en Tuna Tossing.

Wacky World of Sports richt zich dus op bizarre en onbekende sporten die op verschillende plekken van de wereld worden beoefend. Zo zal de game onder meer ook Nederland aandoen, alleen is nog onduidelijk welke Nederlandse sport er in de game precies te zien zal zijn.

“Als bijvoorbeeld de races met meubelstukken nog niet gek genoeg zijn voor je, wat dacht je dan van het strijken van een shirt terwijl je parashute springt in het Extreme Ironing Event?”, aldus SEGA in het persbericht. In totaal zullen er tien van deze minigames beschikbaar zijn en kan er gekozen worden uit twaalf verschillende personages.

In de game zal de speler over de hele wereld reizen om de kampioenen van deze verschillende sporten te verslaan. Ook is er een multiplayer-modus aanwezig waarin maximaal vier vrienden kunnen strijden om de titel van ‘meest idiote atleet’. De game ligt volgens SEGA nog voor de kerstdagen in de winkels.