AMSTERDAM - Namco Bandai maakt vandaag bekend dat Tekken 6 naast de Xbox 360 en PlayStation 3 ook naar de PSP zal komen. Verder maakt de uitgever duidelijk dat Soul Calibur een exclusieve PSP-game zal krijgen, genaamd Soul Calibur: Broken Destiny.

De PSP-versie van Tekken 6 beschikt volgens Namco over exclusieve content. Zo zullen er een aantal andere levels, exclusieve items en nieuwe multiplayer-personages beschikbaar zijn.

Daarnaast is er ook een zogenaamde Ghost Infrastructure-modus aanwezig die spelers de mogelijkheid geeft om data te uploaden en deze met de resultaten van anderen te vergelijken.

"Met een groeiend aantal vechters, waarvan ieder over zijn eigen dodelijke techniek, martial arts-aanvallen en combinaties beschikt, zal Tekken 6 het beste 'King of Iron Fist Tournament' worden dat je tot nu toe hebt gezien", zegt een woordvoerder van Namco.

"Naast de toch al zeer uitgebreide game-ervaring zal de mogelijkheid om de personages zelf aan te passen alleen maar voor intensere gevechten gaan zorgen."

Nieuwe vechter

In Soul Calibur: Broken Destiny zullen gamers volgens Namco met minimaal twintig personages aan het vechten kunnen slaan, en doet onder andere de nieuwe vechter Dampierre zijn intrede.

Verder zal het mogelijk worden om met Ivy, Cassandra, Voldo, Siegfried, Mitsurugi, Tira, Taki, Astaroth en Hilde te spelen. Tekken 6 staat gepland voor een release in de herfst van 2009 en zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.

Broken Destiny zal ergens in de aankomende zomer verschijnen.