'Square Enix doet te lang over het maken van een game'

AMSTERDAM - Yoichi Wada heeft laten weten dat hij niet tevreden is over het productieproces van zijn bedrijf. “Bij Square Enix hebben we een groot probleem. Het duurt namelijk veel te lang voordat we een game hebben geproduceerd”, aldus de president.

Wada denkt dat Square Enix in principe dezelfde problemen heeft als andere studio’s, ondanks dat andere ontwikkelaars hun games eerder op de markt weten te brengen.

“Aan de ene kant is er dus best iets voor te zeggen dat ze door een financiële druk hun games al vrijgeven zonder deze echt goed te hebben afgewerkt. Aan de andere kant doen wij er juist weer te lang over om de games te maken. Dus wij hebben hetzelfde probleem op managementniveau en het gehele proces is gewoon niet scherp genoeg”, aldus Wada.

Kostenplaatje

“Ik denk dat het hebben van zowel een goed kostenplaatje als wel een goede kwaliteit prima samen kunnen", zegt hij.

"Deze relatie zou zelfs zeer positief kunnen werken. Maar als je kijkt naar de makers dan zullen zij denken dat een beter kostenplaatje gelijk staat aan het opofferen van kwaliteit. Aan ons dus de taak om de gedachten van deze makers te gaan veranderen.”

Tip de redactie