Six Days in Fallujah teruggetrokken na hevige kritiek

Konami heeft bekend gemaakt dat ze afstand doen van Six Days in Fallujah. Dit omdat de uitgever niet had verwacht dat de Irak-shooter zoveel kritiek zou krijgen van politici, oorlogsveteranen en ouders van overleden soldaten.

“Na het zien van de reacties op de videogame in de Verenigde Staten en het horen van de verschillende meningen die via telefoon en e-mail bij ons terecht kwamen, hebben we enkele dagen geleden besloten het niet te gaan verkopen”, zegt een woordvoerder van Konami.

“Onze intentie was om de realiteit van het gevecht aan spelers duidelijk te maken, zodat ze konden voelen hoe het moet zijn geweest.”

Kritiek

Sinds de aankondiging van de game begin april, ligt Konami zwaar onder vuur door onder meer ouders van overleden soldaten en politici die het thema van de game onsmakelijk vinden.

Volgens hen ligt het gevecht uit 2004 in de Iraakse stad Fallujah nog te vers in het geheugen om gebruikt te kunnen worden in een game.

Six Days in Fallujah is momenteel in ontwikkeling bij Atomic Games en deze Amerikaanse ontwikkelaar moet nu dus op zoek naar een nieuwe uitgever om de game te verkopen. Onder Konami stond de game gepland voor een release in 2010 op de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Tip de redactie