Starbreeze heeft vandaag bevestigd dat het Chronicles of Riddick-team bezig is met een nieuwe titel rond Jason Bourne. Volgens de ontwikkelaar zal de game een stuk realistischer worden dan voorgaande projecten.

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat EA de rechten op Robert Ludlum’s franchise had opgekocht en dat Starbreeze was aangetrokken om de ontwikkeling van een nieuwe game voor hun rekening te nemen.

Vandaag wordt dus duidelijk dat de game in handen ligt van hetzelfde team dat ons Chronicles of Riddick bracht. De vorige Bourne-game was The Bourne Conspiracy en kwam van ontwikkelaar High Moon.

“Het team dat de Bourne-game gaat maken was eerder verantwoordelijk voor games als Riddick en The Darkness”, zegt lead designer Jerk Gustafsson. “We zullen nu waarschijnlijk gewoon games blijven maken zoals we dat altijd doen waarbij verschillende soorten gameplay worden samengevoegd met een sterk verhaal.”

Andere multiplayer

Volgens Gustafsson zal de nieuwe Bourne-game zeker over een multiplayer-modus beschikken. Toch zal deze volgens de lead designer geheel anders uitpakken dan de spelvarianten in Dark Athena.

Verder werd duidelijk dat er bij het Bourne-project veelvuldig gebruik gemaakt wordt van motion capturing en voice capturing om de spel-ervaring zo realistisch mogelijk te maken.

Starbreeze kon nog geen officiële titel van de game bekend maken en ook een releaseperiode van de game, die onder codenaam ‘P9’ in ontwikkeling is, blijft onduidelijk.