AMSTERDAM - Microsoft heeft laten weten dat ze zich geen zorgen maken over de prijsverlaging van de PlaytStation 2 die gisteren door Sony werd aangekondigd.

“Deze actie aan het einde van de levenscyclus van de PlayStation 2 is niet geheel onverwachts”, aldus Chris Lewis van Xbox Europa.

“Wij denken dat de toekomst bij de groei van de huidige generatie consoles ligt en dat de Xbox 360, als de snelst groeiende gameconsole van vorig jaar, zal doorgaan met het aanvoeren van de markt”, aldus Lewis.

Volgens de vice president van Xbox Europa heeft de marketingformule van de Xbox 360 al bewezen dat deze zeer succesvol is.

Verkoopstijging

Toch zal de prijsverlaging volgens analist Jesse Divnich van EEDAR wel degelijk zorgen voor een enorme verkoopstijging van de PlayStation 2.

“Op het gebied van verkoop verwachten wij dat de prijsverlaging van de PS2 zal zorgen voor een verkoopstijging van dertig procent ten opzichte van het afgelopen kwartaal en voor een verhoogde verkoop van tien procent in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder.”

Gisteren maakte Sony bekend dat vanaf vandaag de adviesprijs van de PlayStation 2 is verlaagd naar 99,99 euro.