AMSTERDAM - De open wereld van The Sims 3 zal volgens Sims producer MJ Chun niet door iedereen gewaardeerd worden. Maxis neemt volgens hem een risico om daarmee de vooruitgang van de hele serie te bevorderen.

Na de vele uitbreidingen op The Sims 2 komt er dit jaar een volledig nieuwe game in de serie. Maxis heeft het doel om met The Sims 3 de serie naar een hoger plan te tillen en de open wereld zou daar aan bijdragen.

Deze open wereld houdt in dat de sims niet meer beperkt zijn tot hun eigen huis en een taxi moeten nemen om naar een andere buurt te gaan. In The Sims 3 kunnen de sims namelijk vrij rondlopen door de stad.

Volgens Chun zullen een aantal spelers de controle uit de vorige games niet op willen geven en anderen willen volgens hem juist meer vrijheid dan dat The Sims 3 biedt.

Hij stelt dat er wrijving is tussen de innovatie van de gameserie en het behoud van wat The Sims ooit tot een succes maakte. The Sims 3 zou daarom net als een 'puber door een identiteitscrisis’ heen moeten, aldus Chun.

The Sims 3 zal hier op 4 juni uitkomen voor de pc.