AMSTERDAM - Bobby Kotick van Activision heeft vandaag laten weten dat de uitgever zich tot nu toe vooral heeft gericht op de PlayStation 3 en Xbox 360 als hoofdplatformen. Toch zal de Wii dit jaar meer aandacht krijgen als het aan Kotick ligt.

“In het verleden hebben wij de Wii alleen maar als een uitbreiding gezien op alles wat we deden voor de PlayStation en de Xbox, en ik denk dat we beter werk kunnen afleveren door originele content te ontwikkelen voor de Wii”, zegt de baas van Activision. “Ik denk dan ook dat je daar meer van zal zien dit jaar.”

Welke games Activision dit jaar precies naar de Wii wil gaan brengen kon Kotick nog niet zeggen. Wel werd duidelijk dat ontwikkelaar Bizarre Creations met een race-game voor de Nintendo console bezig is.

Europa

Daarnaast liet Kotick weten niet geheel tevreden te zijn over de groei van zijn bedrijf in Europa. “We zien hier nog maar net de eerste kleine mogelijkheden ontstaan voor ons als uitgever in Europa. Maar er is nog zo veel meer dat we hier kunnen doen”, aldus Kotick.