Mike Simpson, studio director van The Creative Assembly, heeft gezegd dat het groeiende aantal RTS-games op de consoles geen enkele bedreiging vormt voor hun Empire: Total War-game of de toekomst van het genre op de pc.

“Ik denk niet dat het een bedreiging is”, zegt Simpson. “Er is in ieder geval geen enkel teken bij onze franchise dat er iets dergelijks aan de hand is. We zijn altijd op zoek naar manieren om uit te breiden in plaats van er maar vanuit te gaan dat het zal inkrimpen.”

“Het is een moeilijk onderwerp en het is ook afhankelijk van de levenscyclus van een console. Als er namelijk een nieuwe generatie consoles uitkomt, lijkt de pc ineens niet meer zo populair in vergelijking hiermee", aldus Simpson.

Natuurlijke cyclus

“Maar drie of vier jaar later, als je de prijs van een pc vergelijkt met de prijs van een console krijg je ineens een stuk meer kracht voor je geld met een pc en dan verschuift het zich weer langzaam terug”, aldus de studio director. Volgens Simpson gaat het met alle generaties consoles op deze manier en hij denkt dan ook dat het hier om een natuurlijke cyclus gaat.