AMSTERDAM - Volgens een bron dicht bij Activision komt de uitgever nog dit jaar met een aantal nieuwe Guitar Hero-games. Zo zullen onder andere Hard Rock Van Halen, Guitar Hero 5 en Band Hero voor de kerst in de winkels liggen.

Hard Rock Van Halen zou gepland staan voor een release in augustus, Guitar Hero 5 voor september, Band Hero voor november, en het al eerder aangekondigde DJ Hero zal in oktober moeten verschijnen.

Deze games zouden momenteel voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation 2 in ontwikkeling zijn. Volgens de bron is Activision van plan om naast Guitar Hero: Modern Hits ook nog minimaal één andere Guitar Hero-game voor de DS te lanceren in 2009.

Vorig jaar heeft Bobby Kotick van Activision al het een en ander losgelaten over DJ Hero en een game rond de rockband Van Halen. Officieel zijn deze titels echter nog niet aangekondigd en het is dus net als voor Guitar Hero 5 en Band Hero nog even wachten op een officieel bericht van de uitgever hierover.

Nieuwe strategie

Het grote aantal Guitar Hero-games zou goed passen binnen de nieuwe strategie van Activision om meer uit hun winstgevende franchise te halen. Zo kunnen we binnenkort namelijk ook al aan de slag met Guitar Hero: Metallica en Greatest Hits, terwijl World Tour slechts enkele maanden in de winkels ligt.