Via de teaser website voor BioShock 2: Sea of Dreams heeft 2K Games nieuwe informatie bekendgemaakt over de game. Hieruit wordt onder meer duidelijk dat het om een sequel gaat in plaats van een eerder beweerde prequel.

Het verhaal van de game speelt zich ongeveer zeven jaar na de gebeurtenissen uit de eerste BioShock af.

Hierin zal het draaien om de mysterieuze verdwijning van een zevenjarig meisje uit een klein vissersdorpje vlak bij de zee.

“Plaatselijke visser Eamon Clune (44), en zijn vrouw Charlotte (32), werden 's nachts gewekt door het klapperen van een raam in hun kamer”, staat er in een van de documenten op de teaser website.

“Enige momenten later horen ze hun dochter Maura, zeven jaar, gillen. Meneer Clune ging direct op onderzoek uit, maar het enige dat hij kon zien was een onbekend persoon die met een ongelofelijke snelheid het raam uit vluchtte.”

Big Daddy

Op de website is een reconstructiefoto te vinden van de verdachte, welke wel erg veel op een Big Daddy lijkt. Het lijkt er dus op dat BioShock 2 over snellere en dunnere Big Daddy’s zal beschikken dan de 'trage' figuren uit het eerste deel.

BioShock 2: Sea of Dreams staat gepland voor een release eind dit jaar. Voor welke platformen de game zal verschijnen is nog niet bekend.