Midway zit al enige tijd in ernstige financiële problemen en nu wordt duidelijk dat de uitgever via een bonussysteem snel van haar franchises probeert af te komen. Een van de punten hierbij is het verkopen van de Mortal Kombat-serie.

Uit rechtbankdocumenten rond de faillissementsaanvraag van Midway in februari, blijkt dat de uitgever in totaal 3.755.000 dollar aan bonusbedragen apart heeft gezet. Dit met de bedoeling om managers binnen het bedrijf te belonen die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Een van deze voorwaarden was het verkopen van Wheelman, een game die al snel werd overgenomen door Ubisoft. Deze overeenkomst was goed voor een bonus van 497.500 dollar.

Aanzienlijke bonussen

Het vinden van een oplossing om Midway in stand te kunnen houden is goed voor een bonus van 1.292.500 dollar. Het verkopen van de Mortal Kombat-franchise staat gelijk aan 1.965.000 dollar.

Hoewel de managers dus aanzienlijke beloningen tegemoet zien, wordt dit totale bonusbedrag van bijna vier miljoen dollar ingehouden op de nog niet uitbetaalde vergoeding voor reeds ontslagen werknemers.