Volgens een Zweedse jeugdorganisatie is World of Warcraft de gevaarlijkste game op de markt. Niet omdat je er agressief van wordt, maar omdat er steeds meer mensen verslaafd aan raken.

De Youth Care Foundation, in Zweden 'Stiftelsen Ungdomsvård' genaamd, noemt World of Warcraft in de Zweedse Metro dan ook "de cocaïne van de gameswereld." De organisatie zegt zich in te zetten voor alternatieven voor deze videogame.

“Er is geen enkel geval van gamesverslaving die wij hier behandeld hebben die niet iets te maken had met World of Warcraft”, aldus Sven Rollenhagen, woordvoerder voor de organisatie. De organisatie brengt binnenkort een rapport uit over dit onderwerp, gebaseerd op de ervaringen van gamers en hun ouders.

Game over

Het behandelcentrum Game Over in Linköping, een ontwenningskliniek speciaal gericht op gameverslavingen, zegt dat het online fantasy-genre de grootste kans heeft om verslavend te werken.

Deze uitspraken volgen op een voorval in november 2008, waarbij een jongen uit Laholm, in het zuiden van Zweden, naar het ziekenhuis moest omdat hij bezweek na een speelsessie van twintig uur.