Dragon Age: Origins, The Godather II en The Sims 3 krijgen alledrie een nieuwe lanceerdatum van uitgever EA.

The Sims 3 wordt op 4 juni uitgebracht, The Godfather II op zijn vroegst in april en Dragon Age zal uitkomen in de tweede helft van 2009.

De misdaadgame The Godfather II zou uitgebracht worden op 24 februari, maar EA heeft aangekondigd dat de game pas na het huidige fiscale jaar zal worden uitgebracht en die eindigt op 31 maart.

Volgens de uitgever krijgt de game hierdoor wat minder concurrentie tijdens de verkoop en dus meer kans op een beter marktaandeel.

Dragon Age: Origins

BioWare heeft op het gameforum van de aankomende RPG bekend gemaakt dat zij samen met uitgever EA hebben besloten om de release uitstellen.

De ontwikkelaar wil nog meer tijd besteden aan de afronding van de game, wat volgens het bedrijf de kwaliteit ten goede zou komen.

De game zou aanvankelijk voor de pc uitkomen in maart, maar krijgt nu een niet-gespecificeerde release later dit jaar. Dit betekent dat de pc-versie tegelijkertijd uit zal komen met die voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

The Sims 3

Ook het derde deel van de Sims franchise is door EA uitgesteld. Op 4 juni zal The Sims 3 wereldwijd verschijnen, een aantal maanden na de eerder aangekondigde release van 20 februari.

Russell Aarons, vicepresident marketing voor EA geeft dezelfde reden als BioWare voor dit uitstel.

“We breiden het succes van de best verkochte pc-gamereeks aller tijden nog verder uit, zodat we zowel de trouwe Sims-fans als nieuwe spelers tevreden kunnen stellen", aldus Aarons.