Het halen van winst is volgens baas van Sony Europe belangrijker dan het marktaandeel van de console.

Behalve over de plannen voor PSP-games heeft David Reeves van SCEE zich ook uitgelaten over de 'hoge' prijs van een PlayStation 3. Afgelopen jaar kreeg de PlayStation 3 geen prijsverlaging, omdat de verkoop en het marktaandeel van de console ondergeschikt was aan het behalen van winst. Volgens Reeves is Sony in die opzet geslaagd.

Hiermee reageert Reeves op de gedaalde verkoopcijfers van de PS3. Hij stelt dat de console het echter helemaal niet zo slecht doet in vergelijking met de Xbox 360 en dat het succes van Sony Microsoft zelfs zou hebben gedreven tot de prijsverlaging van hun console. De PS3 levert ondanks een hogere prijs namelijk ook hoge kwaliteit, aldus Reeves.

Exclusiviteit

Reeves erkent dat exclusieve titels belangrijk kunnen zijn in de verkoop van de PS3, maar hij geeft ook aan dat Sony daar niet van afhankelijk moet zijn. Sommige titels zullen nu eenmaal multiplatform worden en het is volgens hem goed als het bedrijf zich daarom richt op gegarandeerde exclusieve games zoals Resistance en LittleBigPlanet. Die games halen vooralsnog de verwachtte verkoopcijfers.

Hoewel er over een eventuele prijsverlaging zal worden gedacht zodra de kosten van de productie zijn verlaagd, zal het dus voorlopig wel de duurste console blijven, stelt Reeves. Alle gamebedrijven krijgen momenteel te maken met de recessie, maar Reeves vertrouwt erop dat Sony en de gehele game-industrie, ondanks de vele ontslagen, daar toch goed bovenop zullen komen.