Sony Europe stelt dat de lijst met titels die dit jaar voor de PSP uit komen, 'twee tot drie keer beter' is dan die van afgelopen jaren.

Nadat Ubisoft en Smack Down Productions stelden dat er het nodige moet gebeuren om de PSP weer te laten concurreren met de DS, laat Sony Europe weten nog vertrouwen in haar handheld te hebben. In een interview geeft David Reeves, baas van SCEE, aan dat het doel om ‘meer en originelere games’ voor de PSP uit te brengen eerder nog niet is behaald, maar dat gaat in 2009 veranderen.

Hij geeft verder toe dat het verontrustend is dat enkele grotere titels, zoals Call of Duty en Tomb Raider, wel voor de DS zijn uitgekomen, maar niet voor de PSP. De verwachting is echter dat ook hier verandering in komt. Bovendien zegt het volgens Reeves niet veel dat er voor de DS dit jaar minstens 185 games uitkomen, tegen de 44 die voor de PSP zijn gepland. Veel uitgevers hopen nu eenmaal wat mee te krijgen van het succes van de DS, maar cijfers zeggen niets over de kwaliteit van games, aldus Reeves.