Microsoft Game Studios heeft laten weten dat ze de Halo-franchise op vele verschillende manieren verder willen uitbreiden. Ondermeer met nieuwe genres en zelfs andere vormen van entertainment die niets met gaming te maken hebben.

“We zien de franchise zijde van Halo graag als een entertainment platform. Iets dat we hopelijk in vele verschillende richtingen kunnen gaan uitbreiden. Zowel door met nieuwe genres te komen als wel door het verhaal op andere manieren te vertellen die helemaal niets met gaming te maken hoeven te hebben”, aldus Jason Pace, lead producer bij Microsoft Game Studios.

Pace laat verder weten dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om het Halo-verhaal te kunnen vertellen. “En als we een geweldig idee hebben dat gaan we er ook zeker verder op in”, zegt hij.

Ensemble Studios

Daarnaast werd bekend dat de nieuwe studio die is opgericht door voormalig medewerkers van Ensemble Studios een handje gaat helpen bij het tot stand brengen van toekomstige content voor Halo Wars. Ook zal dit team worden ingeschakeld voor het verhelpen van eventuele bugs die nog in de game gevonden worden.

Halo Wars verschijnt op 27 februari exclusief voor de Xbox 360. Een demo van deze RTS-game zal vanaf 5 februari te downloaden zijn via Xbox Live.