Over het algemeen bestaat de lesstof bij een universiteit niet uit het spelen van games. In Berkeley denken ze daar blijkbaar anders over.

Aan de universiteit van California, Berkeley is het namelijk mogelijk om colleges te volgen waarin de RTS-titel StarCraft centraal staat. De colleges duren in totaal 14 weken en zijn voornamelijk bedoeld om studenten meer inzicht te geven in de game, waardoor ze er meer plezier aan beleven.

De colleges zullen verschillende aspecten van de RTS behandelen, zowel op het gebied van pure theorie als de computertechnische manier waarmee de daadwerkelijke strijd is opgebouwd.

Potjes StarCraft analyseren

Blijkbaar zullen zelfs potjes StarCraft worden geanalyseerd, onder andere met behulp van de replay-mogelijkheid binnen de game. Tijdens de colleges wordt over de game gediscussieerd, om zo originele ideeën te stimuleren.

Volgens de docent zullen de colleges ook van toepassing kunnen zijn in het echte leven. Studenten moeten kritieke en snelle keuzes kunnen maken en hun bekwaamheid in gametheorieën tijdens de lessen kunnen toepassen.