Tijdens het bekend maken van de verkoopcijfers over het derde kwartaal, heeft Ubisoft zowel Assassin’s Creed 2 als Splinter Cell: Conviction bevestigd voor een release in het financiële jaar 2009-2010.

“2009-2010 ziet er zeer veelbelovend uit en onze teams werken keihard om gamers te voorzien van de beste games die de industrie te bieden heeft”, zegt Yves Guillemot, president van Ubisoft.

Dit zou dus betekenen dat de games voor het einde van maart 2010 in de winkels moeten liggen.

“Onze line-up bevat een aantal potentiële blockbusters doordat we met maar liefst zeven franchises komen, waaronder Assassin’s Creed, Splinter Cell en Ghost Recon. Daarnaast hebben we ook nog vier licentietitels zoals James Cameron’s Avatar, drie geheel nieuwe franchises en een uitgebreid portfolio aan casual games”, aldus Guillemot.

De rampengame I Am Alive wordt echter uitgesteld en zal zijn aanvankelijke release in het eerste kwartaal van 2009 niet meer halen.

Volgens Ubisoft zal deze titel dan ook dezelfde releaseperiode krijgen als Assassin’s Creed 2 en Splinter Cell: Conviction.

508 miljoen euro
 

Ubisoft maakte verder bekend dat hun verkopen met ruim dertien procent zijn gestegen. De uitgever heeft in het derde kwartaal 508 miljoen euro aan omzet binnen gehaald, tegenover 450 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Vooral Far Cry 2, Shaun White Snowboarding en Rayman Raving Rabbids TV Party hebben het volgens Ubisoft erg goed gedaan.

Next generation

Ubisoft sloot de presentatie af met de melding dat ze de nieuwe generatie consoles pas in 2011 of 2012 verwachten. “We willen graag gebruik maken van een bedrijf dat meer technologie bij ons kan brengen, of met nieuwe franchises kan komen”, zegt CEO Yves Guillemot. “Dus op dit moment hebben we genoeg kracht om het bedrijf in het komende jaar niet alleen te laten groeien, maar ook om het klaar te maken voor de nieuwe generatie. Iets dat zal gebeuren in 2011 of 2012. We moeten daar gewoon klaar voor zijn. We zijn dan ook nu al mensen aan het aannemen, technologieën aan het kopen en kijken al uit naar nieuwe franchises.”