Miyamoto en Spore winnen Jim Henson awards

Voor het eerst sinds de awards in 2005 het levenslicht zagen heeft de Jim Henson Company twee van de awards aan de game-industrie gegeven.

Het bedrijf van de overleden muppet-bedenker Jim Henson geeft ieder jaar prijzen aan mensen en producten die dezelfde creativiteit laten zien als Hensons eigen projecten. De meest prestigieuze hiervan, de Jim Henson Celebration Honor, is naar de geestelijke vader van Mario gegaan: Shigeru Miyamoto.

Miyamoto zou volgens de Jim Henson Company"de wereld verbeteren en mensen inspireren het leven te vieren met zijn games als Zelda en Donkey Kong, maar ook door zijn promotie van lichamelijke gezondheid met het succesvolle Wii Fit."

Spore

Spore, de evolutie-sim voor de pc van EA, heeft de Jim Henson Technology Honor gewonnen. De game zou een nieuwe grensverleggende technologie inzetten op een creatieve manier, waarbij gamers hun eigen wezens kunnen creëren en die laten evolueren van oersoep tot ruimtevaarders.

Eerdere prijswinnaars waren onder andere Al Gore, J.K. Rowling, Hayao Miyazaki, de Toyota Prius, The Gorillaz en Google Earth.

Tip de redactie