Garriott zwaar teleurgesteld in NCsoft

Tabula Rasa bedenker Richard Garriott heeft gezegd dat hij zwaar teleurgesteld is in NCsoft omdat de uitgever niet langer door wil gaan met zijn sience-fiction MMO.

“MMO's zijn gewoon echt iets voor de lange termijn", aldus Garriott.

“Natuurlijk had ik veel liever gezien dat ze ermee door waren gegaan”, zegt Garriott.

"Persoonlijk denk ik dan ook dat het echt door had moeten gaan. Het was namelijk een game die een trouwe schare kritische fans achter zich wist te krijgen. Dat had zeer zeker de potentie om verder uit te groeien.”

“Als ik de leiding had zou ik er echt voor kiezen om het verder uit te laten groeien want MMO’s zijn echt iets voor de lange termijn, en zo zou je ze dus ook moeten behandelen. Dat gezegd hebbende, we waren ook al een flink aantal van onze kritische teamleden kwijt. Maar ik had toch echt gehoopt dat het was doorgegaan.”

Garriott denkt dat NCsoft puur uit financieel oogpunt de stekker uit Tabula Rasa heeft getrokken.

Garriott verliet NCsoft op het moment dat vorig jaar duidelijk werd dat de servers van het door hem ontwikkelde Tabula Rasa gesloten zouden worden.

Vanaf 10 januari is het voor gamers dan ook al niet meer mogelijk om de inschrijving van de MMO te verlengen. Garriott zegt zich in de toekomst te willen gaan bezig houden met de ontwikkeling van een nieuwe online fantasy-game.

Tip de redactie