'Markt wordt overspoeld door slechte Wii games'

Christoph Hartmann, baas van 2K Games, heeft laten weten dat het voor nieuwe games erg moeilijk wordt om zich te bewijzen op de Wii. Dit omdat de console volgens hem op dit moment wordt overspoeld door slechte titels.

“Het punt waar het compleet verkeerd gaat met de casual-markt is datontwikkelaars de Wii momenteel beschouwen als de oude pc-markt, terwijl de ontwikkelingskosten in het algemeen gewoon exploderen”, zegt Hartmann. “Dat betekent dus gewoon goedkope en toegankelijke games maken.”

Overspoelen

“Ontwikkelaars denken dat als ze tien titels maken, waarvan er twee goed scoren, dat ze dan de andere acht ook wel kunnen financieren. Maar ze vergeten dat die acht slechte titels de markt zullen overspoelen, om vervolgens problemen te veroorzaken op het punt van productie. En daarbij zullen ze ook nog eens ergenis opwekken bij de detaillisten.”

Bewijzen

Hartmann zei verder dat er veel te veel games voor de Wii verschijnen en dat het voor een goede titel lastiger wordt om zichzelf te bewijzen.

“Hoewel de Wii het sterkst groeiende platform is, lopen ze wel het risico met de minst bekende franchises opgescheept te worden. En daarnaast zal ook de consument boos worden omdat ze compleet in verwarring raken”, aldus Christoph Hartmann.

Tip de redactie