Volgens Aaron Greenberg van Microsoft was het qua Europese verkoopcijfers lange tijd een nek-aan-nek race tussen de Xbox 360 en de PlayStation 3, maar gaf de agressieve prijsverlaging van zijn bedrijf uiteindelijk de absolute doorslag.

“Aan het eind van vorig jaar ging het bij ons echt gelijk op met Sony in Europa”, zegt Greenberg. “Nu zien we dat wij het jaar hebben afgesloten met een voorsprong van meer dan een miljoen verkochte units in Europa, en acht miljoen wereldwijd.”

“Ik denk dat we nu op het mooie moment in deze generatie zijn aangekomen, een punt waar Sony in het verleden ook was met haar PS2 en toen 75 procent van haar consoles verkocht. We hebben gewoon al onze focus gezet op het aanbieden van het grootste en breedste aanbod van third-party games en zo veel mogelijk exclusieve content."

Volgens Greenberg houdt de videogame-industrie zich prima staande tijdens de huidige economische crisis. “Ik denk dat wij een van de weinige industrieën zijn waar consumenten bij terug blijven komen voor entertainment. Wij, en daarmee bedoel ik ons en Nintendo, zijn de twee grote winnaars. Eigenlijk zou je ons wel de enige winnaars kunnen noemen als je kijkt naar de verkoop tijdens de afgelopen feestdagen”, aldus de product manager van Microsoft.