Ontwikkelaar Avalanche heeft in een interview met het magazine Edge de game AionGuard aangekondigd. De studio achter onder meer Just Cause zegt al ruim twee jaar met deze open wereld-game bezig te zijn.

Volgens Avalanche zal AionGuard een epische oorlogsgame worden in de setting van een fantasy-wereld. Hierin volg je als speler de AionGuard-strijders die door een speciaal armour over extreme krachten beschikken. “Ze zijn een combinatie van WWI-dogfighter piloten, Samurai-strijders en kwaadaardige ridders”, aldus Avalanche.

“De AionGuard heeft de opdracht om de wereld weer terug te veroveren nadat de wereldbevolking bijna compleet is vernietigd”, zegt de ontwikkelaar. “Dit zal gebeuren door verschillende draken te vangen en de vele gebieden terug te veroveren die bezet zijn door de heersende Nazurbaal.” Het hoogtepunt van ieder level wordt volgens Avalanche het bestormen van het vijandelijk front waarbij je als speler de leiding krijgt over een leger van maar liefst duizend soldaten.

De game is al twee jaar in ontwikkeling maar Avalanche heeft vooralsnog geen uitgever voor de titel gevonden. Wanneer we de game kunnen verwachten en voor welke platformen deze zal verschijnen is dus nog niet bekend.