Aaron Greenberg heeft bevestigd dat Microsoft plannen heeft om het maximum aantal Friends op Xbox Live te verhogen. “Ik kan nog niet zeggen wanneer we dit zullen gaan doorvoeren, maar het is zeker iets wat we willen”, aldus de Microsoft topman.

Momenteel is het niet mogelijk om meer dan honderd vrienden in je Xbox Live Friends lijst te hebben maar hier zal binnenkort dus wel eens verandering in kunnen komen als het aan Greenberg ligt. “We zijn nu aan het kijken hoe we het kunnen verhogen. Aangezien het sociale netwerk steeds groter wordt horen we ook steeds vaker het verzoek om meer vrienden in de lijst toe te staan”, aldus Greenberg.

De Microsoft topman zegt verder dat het systeem in het beginstadium op deze manier was ontworpen voor de originele Xbox, maar dat het nu wel wat meer flexibiliteit kan gebruiken gezien de populariteit van Xbox Live.

Nieuwe Xbox
Greenberg liet verder nog weten dat Microsoft op dit moment nog op geen enkele manier aan een nieuwe generatie denkt omdat de Xbox 360 een stuk langer mee moet gaan dan de gemiddelde levenscyclus van een console. “Ik denk echt dat er nog een zeer lang leven voor ons ligt omdat we nu een console hebben die niet gelimiteerd wordt door de hardware”, aldus Greenberg.