Het team achter PlayStation Home heeft in een interview met de website Develop toegegeven dat ze de virtuele wereld te vroeg hebben gelanceerd. “Het begon allemaal met een veel te vroege aankondiging in 2007”, aldus game director Peter Edward.

“Aanvankelijk waren mensen zeer enthousiast omdat we iets totaal nieuws lieten ziet dat echt een heleboel potentie had”, zegt Peter Edward.

De third-party ontwikkelaars, die voor de content van deze nieuwe service moesten gaan zorgen, werden volgens de game director echter behoedzaam toe ze er achter kwamen hoe lang het nog ging duren voordat Home daadwerkelijk klaar zou zijn.

Stemming

“De GDC ‘07 is inmiddels al lang geleden, maar toen was er vooral een stemming onder ontwikkelaars van ‘oh, dit is interessant, maar er moet nog wel een hoop werk verricht worden’”, aldus Edward.

Vervolgens kreeg Home te kampen met een aantal vertragingen en voelde Sony zich volgens Edward door het publiek verplicht om afgelopen maand met een beta-versie op de markt te komen.

Alles komt goed

De game director laat echter ook weten dat hij er nog het volste vertrouwen in heeft dat alles goed komt met de virtuele wereld. “Uit de feedback die we ontvangen blijkt vooral dan men het in de eerste dagen een beetje magertjes vond wat betreft de aanwezige content. Maar het is nu al een stuk verder gegroeid en iedereen lijkt interessante dingen in ontwikkeling te hebben.”